Ревността е сладка. Понякога. А когато жената ревнува, е колкото

...
 
Ревността е сладка. Понякога. А когато жената ревнува, е колкото
Коментари Харесай

Прекалената ревност води до обсебване, а обсебването до раздяла

 

Ревността е сладка. Понякога. А когато дамата ревнува, е колкото забавно, толкоз и рисково. Защото, както във всяка нещо, по този начин и в любовта си има граници. Граници, които постоянно нарушаваме, водейки се от възприятията и оставяйки страстите да надделеят разсъдъка. Грешка, която прекомерно късно осъзнаваме. Тогава, когато съвсем не сме умъртвили любовта.

Защото ревността не е красива. Нито потребна. Тя е токсична. И прекомерната ревнивост води до отнемане. А обсебването е отблъскващо. То може да откаже даже и най-влюбения човек да бъде с теб. Защото, когато ревността се намеси, любовта постепенно си отива. А нейно място заема манията за владеене. Отново неточност. Която не може да осъзнаем в точния момент. А животът ни е посочил, че след време, в действителност няма време.

Ето какво издава дамата, че скрито ревнува.

Тайно ревнува, когато непрекъснато те проверява 

Не е минал даже и час от последния път, в който тя ти се обади по телефона, а още веднъж звъни. Всеки път, когато излизаш самичък, без значение дали отиваш на работа или до кварталния магазин, тя те ревизира. Да не приказваме за държанието ѝ, когато решиш да излезеш с приятелите си без нея. Тази жена се трансформира в скришен детектив и изследва всяка една твоя стъпка. Добре е да има ревнивост във връзката. Тя е индикатор за любовта ненапълно, само че стига да е умерена. Прекалената ревнивост води до отнемане. А обсебването до разлъка.

Разпитва приятелите ти за теб

О, да! Това несъмнено идва малко допълнително. Но какво да се прави. Такива са дамите. Не разрешават на никоя да друга да има това, което принадлежи на тях. Но… Понякога, даже много постоянно, с държанието си те отблъскват и най-влюбения мъж. Защо? Защото дамата се влюбва мощно. И същински. Обичат до болежка. И страха, който изпитва е убиващ. Страх, че някоя друга може да заеме нейното място. Трудно се претърпява тази подмяна.

Затова дамата стиска крепко мъжа до нея. Без да осъзнава, че по този начин го отблъсква. Още повече, когато стартира да разпитва и неговите другари за него. Преди да постъпиш по даден метод, би трябвало да се поставиш на мястото на другия и да помислиш ти самата по какъв начин би се почувствала в случай че той направи това. Тогава може би няма да се държиш завладяващо. Но любовта може да те докара до полуда.

Проверява телефона ти 

Ревността я има не там, където участва любовта, а където отсъства доверието. Защото обич без доверие е равно на ревнивост, кавги и токсична връзка. Неща, от които всяка една двойка изпитва боязън единствено при тяхната мисъл. Защото те водят до разлъка. А никой не желае това, изключително тези двойки, които се обичат.

Ако тя непрекъснато ревизира телефона ти и изследва всяка една твоя активност в обществените мрежи, в това число с кого се сприятеляваш и с кого си пишеш, чии фотоси харесват, коментираш и така нататък, може би е прекомерно. Всеки има право на персонално пространство. Изневярата е въпрос на персонален избор. Но постоянно неналичието на независимост и обсебването са повода за нея. Но за какво множеството дами не го осъзнават?

Не ѝ подхожда, когато разговаряш с други дами

Всеки път, когато ти се обади твоя колежка или срещнете някоя другарка, до момента в който се разхождате дружно, ти се държиш учтиво. Разговаряш с тях и ти е толкоз прелестно. Но не може да кажем същото за твоята партньорка, която споделя, че няма проблем да си непосредствен с други дами, само че в действителност знаем, че надалеч не е по този начин.

И не, не си измисляме. Просто погледът ѝ го издава. Както и държанието. Не забелязваш ли какъв брой нервна става, когато те види да разговаряш с друга жена? Прави всичко това от боязън да не те загуби, само че ще те загуби, когато минимум чака. И не, повода няма да е другата жена, а тя самата и нейното държание.

Ядосва ти се без причина

Необяснимите промени в настроението са типичен знак за ревнивост. Колкото и да се бори с настроенията си и страстите, които изпитва, до момента в който гледа по какъв начин общуваш с други дами, не се получава.

Ще има дни, в които враждебността ѝ ще се излива и ще губи надзор над себе си. Забележи по кое време стартират неприятните ѝ настроения. Може би, когато правиш нещо, което по никакъв начин не ѝ харесва. Всеки път, като излизаш с другари вечерта, тя е изключително безмълвна денем. Или стартира да се нервира с теб за най-малкото. О, да! Тази жена е толкоз ревностна! Е, шанс!

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР